Снимка: архив Булфото
fallback

Пловдивският окръжен съд отмени присъдата на гръцкия студент, който прегази момиче на спирка. Христос Боскос бе осъден на две години условно. Той трябваше да плати и 12 хиляди лева на пострадалата ученичка. Темида се поправи и за това и намали сумата на 5 хиляди лева.

Oще по темата

16-годишната Катерина Матеева бе пометена на спирка в Пловдив през май 2013 година. Тя оцеля по чудо и дълго време се възстановяваше от травмите. Гъркът я помете със спортен автомобил след като мина с над 100 километра в час на червен светофар.

С глоба се разминава и другият виновник за пътния инцидент - Васил Калев, съобщи bTV. Той ще плати 2 хиляди лева за отнето предимство. И на двамата шофьори се отнемат книжките съответно за 3 и 1 година.

В социалната мрежа вече се организира протест срещу решението на съда. Стотици потребители са изявили готовност да протестират в понеделник от 11.00 часа пред Съдебната палата в Пловдив.

Отмяната на присъдата на гръцкия студент идва ден след като окръжният съд в Пловдив пусна под парична гаранция от ареста шофьорът, който блъсна и уби 63-годишен мъж на пешеходна пътека през лятото.

Милан Дивеков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и при шофиране с превишена скорост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

nqkoia

преди 8 години

В България НЯМА ПРАВОСЪДИЕ но ако е ц Гърция българин ще отиде в затвора

64

Анонимен

преди 8 години

SHOFIORITE SA PO-VAGNI OT HORATA,ZASHTOTO TE NE ISKAT DA GIVEYAT V GORATA.

63

Съд ?

преди 8 години

Съд ли е това или сбираток от мушеници ?

fallback