Снимка: архив Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе второ искане в ЦИК за сваляне на имунитета на кандидат за общински съветник.

На прицела на обвинител №1 този път е Борислав Георгиев, мераклия за общинар в Плевен. Справка в местната ОИК показа, че той е в листата на партия "Средна европейска класа".

Oще по темата

Цацаров иска имунитета на Николов заради участието му в побой над управител на нощно заведение. Екшънът се разиграл в ранните часове на 4 октомври. Тогава Георгиев и фенове на "Левски" влезли в пререкания с управителя на заведението заради отказа му да ги пусне в клуба.

Групата нанесла множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупила вратите на заведението, както и столове, намиращи се пред него. Мъжете хвърляли бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека, уточняват от прокуратурата.

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуба. На място пристигнали полицейски сили от Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

В хода на разследването било установено, че Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник по закон той се ползва с имунитет и срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Заради това главният прокурор бил уведомен незабавно и той поискал разрешение от ЦИК - Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Това е второто искане на Цацаров за сваляне на кандидатски имунитет за последните дни. В сряда ЦИК свали имунитета на кандидата за общинар от ДПС в Самоков Трайчо Василев – Пиже заради побой над журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

PRESLEDVAT SE NEVINNI HORA.

3

ПАРТИЯ = МАФИЯ

преди 8 години

ЦАЦОООООО, 80% от изборите са купен или корпоративен вот, ЦАЦОООООО, ГУШООООООО .... чуваш ли МАФИОТО !?

2

гошко

преди 8 години

Еййй как работи тая прокуратура бее, явно Пееф е дал сигнал, че може.

fallback