Снимка: Булфото, ахрив

Евелин Банев (Брендо) се яви днес на делото срещу него за "пране на пари", което отново започна в Софийския апелативен съд.

Банев е подсъдим заедно с още трима души за организиране на престъпна група за "пране" на над 20 млн. лв. от наркотрафик, пише БТА.

Според скорошни промени в Наказателно-процесуалния кодекс явяването в съдебната зала е задължително и на втората инстанция.

Днешното заседание премина с разпит на свидетели, като делото беше отложено за 18 ноември, защото защитата настоява за разпита на Ивайло Хаселбарт. Хаселбарт доскоро е излежавал присъда в Испания и поради тази причина съдът разпореди издирването му както там, така и у нас.

Защитникът на Евелин Банев - Ина Лулчева коментира пред журналисти, че обвинението, че парите, които са "прани" са получени от Ивайло Хаселбарт и групата му, се е появило изведнъж и испанските власти никога не са твърдели подобно нещо. Лулчева заяви, че Хаселбарт не е предавал на никого тук пари, за да бъдат те "прани".

Относно явяването на Евелин Банев днес и промените в НПК, Лулчева заяви, че Банев не се е крил, а промените са били повлияни от слуховете, че го няма, а не от реална необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase