Снимка: Булфото, архив
fallback

Съдия Кристина Пунтева е прекратила за втори път наказателното дело срещу 14-те подсъдими, обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Oще по темата

Мотивите на съдията са, че в досъдебното производство при изготвяне на обвинителния акт от прокурора отново са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

Това, според докладчика, е довело до ограничаване на процесуалните права на 11 от обвиняемите, а именно - да разберат въз основа на кои точно факти и обстоятелства са обвинени в престъпленията, посочени в обвинителния акт; защо са обвинени, че са извършили твърдените престъпления в посочените от прокурора времеви периоди; въз основа на кои факти и обстоятелства прокурорът ги обвинява, че престъпленията, които твърди, че са извършили, са извършени по посочения от него начин.

Делото е върнато на Окръжна прокуратура - Пазарджик за отстраняване на допуснатите нарушения.

Разпореждането не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Съдия Пунтева е насрочила и съдебно заседание за 30 септември  за изменение мерките за неотклонение на двама от подсъдимите от "задържане под стража" в по-леки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Спартак

преди 8 години

Като не можем по нашето законодателство да ги осъдим по законите на любимият им шериат - бесене или ряане на брадатите зелки и всичко ще е тип -топ.

6

Анонимен

преди 8 години

Къде си бай Тошо?

5

Анонимен

преди 8 години

Ама носи единя *** Адидас :)

fallback