Ярослав Димитров в съда. Снимка: Булфото

Случаят с автоджамбаза Ярослав Димитров, който ядоса премиера Бойко Борисов, защо докато беше с мярка за неотклонение „домашен арест“ открадна две коли от столичния квартал „Манастирски ливади“ продължава да се развива.

Още по темата
След като вчера сутринта състав на СГС го пусна от ареста,  а няколко часа по - късно прокуратурата отново го върна там, днес обвинението поиска Яро да влезе в затвора за три години, през които да излежи двете си влезли в сила условни присъди.

Прокурор при СРП е направил искане до Софийския районен съд за групиране на наказанията на Ярослав Димитров, съобщи обвинението.

С влязла в сила на 11 май присъда на Софийския градски съд Ярослав Димитров е бил признат за виновен за извършено от него на 2 март 2012 г. престъпление - неправомерно ползване на данни от платежни инструменти без съгласието на титулярите, за което му е наложено условно наказание 2 години лишаване от свобода, отложено с 4–годишен изпитателен срок.

С друга присъда, влязла в сила на 11 юни и постановена от Софийския районен съд, Димитров е осъден за извършена от него на 22 юли 2009 г. кражба на вещи на стойност в големи размери и наказан с лишаване от свобода за срок от три години, чието изпълнение отново е отложено с 5–годишен изпитателен срок.

Така че прокуратурата  сега иска да се обединят двете присъди в една, която да е ефективна.

Обвинението на крадеца пък от вчера е за вещно укривателство.

Според прокуратурата на 27 и 28 май, в съучастие с Божил Гюров, е укрил два мотоциклета "Ямаха" и един "Хонда".

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение.

В събота прокуратурата ще внесе поредното искане в Районния съд за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase