Снимка: Прокуратурата
fallback

Провежда се специализирана операция по проверка на търговски обекти, занимаващи се с разпространение на горива. Досега са запечатани 660 тона гориво. В акцията, която се провежда вчера и днес, участват екипи на прокуратурата, МВР, ДАНС, агенцията "Митници" и НАП, съобщиха от държавното обвинение.

Проверяват се количеството и качеството на продаваното гориво и фискалното отчитане. Проверени са множество петролни бази и бензиностанции.

Oще по темата

Установено е и наличието на незаконна мобилна бензиностанция в микробус. Капацитетът й е за три тона гориво и е оборудвана с всички необходими приспособления. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са платени данъци и акциз, посочват от прокуратурата.

По линия на качеството на горивата са проверени 24 обекта, от които четири бази и 20 бензиностанции. Иззети са 15 проби за бензин и 20 проби за дизел.

По линия на метрологичния контрол са проверени 27 обекта, от които три бази и 27 бензиностанции. Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие на нивомерните системи.

Най-честите нарушения до момента са наличие на касови разлики, липса на декларации за съответствие на горивото, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото му количество, смесване на партиди.

Проверките продължават и към момента. Данните са неокончателни.

Масовите хайки за нередности при горивата започнаха миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов изнесе данни, че има бензиностанции, в които 40% от горивото е терпентин и сяра. Той поиска от КЗК да дадат и становище дали има картелно споразумение между търговците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Как да ударят Лукоил, нали на Баце това е Златнота кокошка? И какво ще стане с конфискуваните количества? Пак ще ни ги пробутат. А цената Баце, цената? Всичко граби и лъже този народ а начело на грабителите е Баце, от всеки и всичко. Какво направи Доцента за 5 години за да ни подобри или поне облекчи живота ни, поне едно, лекарства ли намали, тока, храната или започнахме справедливо да плащаме парното? Само лъжи и гепене!! Давай Баце, българин няма да остане както си ни подкарал

7

edin

преди 8 години

Цената я регулирам аз!Правителството да регулира качеството и количеството!

6

RedNeck

преди 8 години

Напишете колко и какво е проверено в ниЛУК ял ни ЛУК мирисал!!!Нещастници! Само прах в очите на хората!!!

fallback