Снимка: Булфото
fallback

Двамата младежи, пребили 3-годишно дете са Патрик Първев и Александър Донов. Младежите на 18 и 19 години вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

От прокуратурата все още не зная дали детето е бито системно. Не е ясно и дали майката Невена Велинска е наемала и преди двамата младежи и дали те са работили в агенция за детегледачи. Двамата не са криминално проявени и не са познати но прокуратурата. През последния месец пребитото дете е живеело с двамата младежи. Те се грижели за него, а майката била в чужбина, за да работи.

Съседи на жената разказват, че тя е завършила Консерваторията и свири на цигулка, така си изхранва детето. "Гледа си детето, много сладко детенце. Грижи се за него. Майката е сама, родителите й починаха. Търси начин, но ето - попадна на лоши хора", разказва пред bTV съседка.

Oще по темата

Невена Велинска е цигулар. Тя е един от създателите на рок група "Три и половина", създадена в средата на 90-те години. Тя не поддържа връзка с бащата на детето и го е отглеждала сама. Всички приятели на Невена я определят като всеотдаен човек и родител, който дава всичко за детето си.  "Детето е много желано. Той е разкошен и кротък. Не мога да разбера какво се е случило, за да му посегнат", заяви приятелка на майката.

Жената се грижела за сина си с парите от договорите, които сключвала в чужбина. Най-дългият й престой извън страната бил около месец.

Според обясненията на младежите в полицията, детето е паднало и след това загубило съзнание. Лекарите обаче откриват и други рани по цялото му тяло, според които то вероятно е преживяло насилие през последните дни. "По горните и долните крайници, т.е. по ръцете и крачетата и вляво в областта на главата и на шията също, има хематоми. Част от тях са нови, част от тях – не", обяви говорителят на "Пирогов".

В късния следобед майката се прибра в дома си, но отказа коментар. Социалните обясниха, че работят по случая. Но какви мерки ще вземат, зависело изцяло от това дали детето ще оцелее.

Междувременно състоянието на Христо остава тежко. Както стана ясно, детето е докарано в "Пирогов" снощи от екип на Спешна помощ. Има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. Христо е опериран по спешност през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Aко желаeте, петицията подпишете и на e-mail потвърдетеt.co/yX1EpsYYewЗащитете цигуларката и Христо!Защитете Невена Велински - Малкия и малкия ѝ син Христо(Еци,Ецко)

24

Анонимен

преди 8 години

Aко желаeте, петицията✍ подпишете и на e-mail потвърдете.►t.co/yX1EpsYYewЗащитете цигуларката и Христо!Защитете Невена Велински - Малкия и малкия ѝ син Христо(Еци,Ецко)

23

vivian

преди 8 години

тази майка е напълно откачена!!! Детето трябва да отиде в SOS селище. Да оставиш 3 годишно детенце за 1 месец!!!! при някакви хлапаци - лудост, лудост!!!

fallback