Снимка: архив, БулФото
fallback

Върховният касационен съд остави в сила присъдата на Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло Иванов на пешеходна пътека в Стара Загора, вследствие на което детето почина, предаде БНР.

Сапунджиев е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при управление на МПС. Инцидентът стана на 2 юли 2014 година.

Шофьорът обжалва постановената му присъда, но на 5 март апелативните магистрати постановиха присъда за Сапунджиев от 9 години затвор.

Тъй като той призна вината си, обаче наказанието стана 6 години лишаване от свобода ефективно, без право да управлява автомобил 8 години и поемане на разноските по делото.

С днешното си решение върховните магистрати постановиха, че окончателното наказание, което Сапунджиев следва да изтърпи, е 6 години лишаване от свобода и 8 години лишаване от право да управлява МПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ристу

преди 5 години

Какви 6 години, бе? Човекът ще лежи 4 години и 1 месец, от които 1 година в домашен арест и ще го пуснат за добро поведение. Някой ако вярва, че ще лежи 6 години в затвора, значи не е живял в България в близките 20 години.

23

До ВКС

преди 8 години

Уважаеми съдии, ако застрелям един депутат или министър, ще ме оставите ли да го излежа само за 6 години? Естествено ще го застрелям съвсем неумишлено и непреднамерено, по непредпазливост...Освен това ще стана и национален герой ;)

22

ме

преди 8 години

Аз ще припомня - случилото се е на ПЕШЕХОДНА ЗОНА! Не на пешеходна пътека. Има огромна разлика. Да удариш някой на пешеходна пътека е пътен инцидент и наистина може да се случи на всеки. Да сгазиш някой в пешеходна зона е все едно да удариш някой на детска площадка - това не е пътен инцидент, а умишлено убийство. Защото на това място коли не трябва да има, хората не са участници в движението, а разхождащи се, никой не се мисли за коли и не се оглежда за тях. За такова нещо 6 години са малко!

fallback