Снимка: Булфото, архив
fallback

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години затвро Цветан Пъков, убил 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище, след като е нарушил правилата за движение по пътищата.

Oще по темата
Делото се гледа днес по съкратена процедура, след като шофьорът се призна за виновен.

Цветан Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Присъди направените от родителите на Петьо разноски по делото в размер на 3 000 лева, както и разноски по самото дело за експертизи и други действия в размер на 2908 лева.

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на Цветан Пъков.

Осъденият заяви, че ще обжалва, защото наказанието от 4 години лишаване от свобода е „твърде много”.

Родителите на загиналия Петьо също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват.

Двамата събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Инфо

преди 8 години

До всички благопожекатели- при подобно признание на фактите ( каквото има в слупая) съдът, спазвайки закона, намалява наказанието. В случая от 6 на 4, макс. Съдията само прилага закона. Мир на детето. И на коментиращите- хубаво ли е според вас да пижелавате такива работи. И то като сте незапознати. Правото не е до колене и в интернет не се учи. Карайте внимателно. Помолете се за детето. Не давайте подкупи не полицаи. Светци в нета- много.

45

Бобо

преди 8 години

Що да е лоша присъдата.След 2-3 години ще излезе и бащата на детето ,ще го връхлети с кола и се приключва.Бащата вече е в ада няма с какво да го уплашат.

44

Анонимен

преди 8 години

Съдиите отсъдили това им пожелавам един по един да ги инвалидизират. По съшия начин - с превишена скорост, докато пресичат ушицата...

fallback