Снимка: Булфото, архив

Състав на Районния съд в Ямбол оправда обвиняемите за взривовете в производствено-складовата база "Стралджа-Мараш" край пътния възел "Петолъчката" на 5 юни 2012 година, когато загинаха трима души.

Още по темата
Обвиняеми по делото бяха собственикът на базата за утилизация на боеприпаси Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев, затова че като длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работата с взривни вещества.

Съдът отхвърли исковете за обезщетения на роднините на тримата загинали при взривовете. Пред журналисти те изразиха своето разочарование от изхода на процеса и обявиха, че ще обжалват оправдателната присъда.

След заседанието на съда Десислав Делев заяви, че причина за взривяването са получените от Министерството на отбраната боеприпаси, различни по вид от договорените, за които няма разработена технология. Той изрази съжаление за жертвите и допълни, че базата ще продължи своята дейност, но в нея няма да се работи с боеприпаси.

"Истината и фактите са, че ние не сме виновни! Присъдата отговаря на истината", коментира той.

Dnes.bg припомня, че при взривяването в производствено-складовата база загинаха трима души,  а други осем работници бяха ранени. Месеци наред районът бе прочистван от сапьори от опасни боеприпаси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase