Снимка: Булфото

С водосвет за загиналите в стралджанското село Лозенец и поднасяне на цветя пред паметната плоча в селото днес бе отбелязана третата годишнина от взривовете в базата за утилизиране на боеприпаси "Стралджа-Мараш" край пътния възел "Петолъчката".

Още по темата
При взривяването на производствените складове загинаха трима работници, а други осем бяха ранени.

На земеделски насаждения, къщи, промишлени и селскостопански сгради наоколо бяха нанесени сериозни щети. Няколко месеца военни  подразделения прочистваха района от невзривени боеприпаси и останки от тях, припомня БТА.

По случая в Ямболския районен съд бе образувано наказателно дело срещу управителя на фирмата, която стопанисва базата - Делислав Делев и началника на производството Иван Пеев. Според обвинението те не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с излезли от употреба боеприпаси.

През февруари ямболският окръжен съд поднови делото за взривовете край Петолъчката. Делото започва отначало, защото съдията по него, Васил Атанасов, подаде отвод по здравословни причини. Затова съдебният процес ще се гледа от друг състав на Районния съд в Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase