Снимка: Reuters, архив
fallback

Бургаският окръжен съд постанови мярка за неотклонение "домашен арест" за 23-годишния студент Даниел Катрапелов, убил на пътя осемгодишно момче от ромски произход.

Инцидентът стана на 2 май в Бургас, като след него Катрапелов избяга от местопроизшествието с автомобила си. Младият мъж бе задържан четири часа по късно край Карнобат.

Oще по темата
На съдебното заседание днес студентът каза, че е напуснал местопроизшествието от страх от ромите, които започнали да идват към мястото на катастрофата.

Обвиняемият е управлявал автомобила си с по-висока от максимално разрешената в този пътен участък скорост, отчитат от обвинението.

Както Dnes.bg писа, на 2 май 8-годишно дете загина, блъснато от автомобил по околовръстния път за Созопол. Установено е, че детето е пресичало неправилно шестлентовия булевард „Тодор Александров” от езерото „Вая” в посока кв. „Акациите”. Момченцето е от ромски произход.

След предизвикване на тежката катастрофа шофьорът вместо да спре и да окаже помощ, продължил, нарушавайки задълженията си, като участник в пътния трафик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Коментатор

преди 8 години

Новобрански е постъпил - трябвало е да изчака и да види дали наистина има десетки роми които се втурват към него и лека-полека ако е така да си тръгне с около 20км/ч така че да не могат да го настигнат и да се обади на полицията.

7

никой

преди 8 години

До Берлинчовека трябава да е в затвора, това е ясно

6

Берлин

преди 8 години

А дали, ако детето беше бяло, щеше да спре и да го закара в болница?! Затвор за ***!

fallback