fallback

Общ преглед


Бургаският окръжен съд прати за 11 години в затвора Костадин Стоянов за убийството на 11-месечната Красимира в село Крушовец, станало при катастрофа през есента на миналата година. Съдът го лиши и от книжка за 13 години.

Разходите по делото трябва да бъдат платени от Стоянов.

Повторната автотехническа експертиза по делото за катастрофата показа, че бившият граничен полицай Костадин Стоянов е карал с 59 км/час в созополското село Крушевец.

Oще по темата

Това стана ясно по време на днешното заседание по делото, при което бяха изслушани тримата вещи лица, изготвили експертизата по искане на защитата на подсъдимия, съобщи "Фокус".

Данните от нея станаха основание държавното обвинение в лицето на прокурор Димо Маджаров да поиска изменение в обвинението, тъй като в първата техническа експертиза бе посочена скорост на автомобила от 49 км/ч или под разрешения от закона минимум от 50 км/ч за движение в населено място.

Към обвинението бе добавено и превишаване на скоростта в населено място. Съдът прие изменението на обвинението.

Прокурор Димо Маджаров поиска присъда от 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие и лишаване от право на управление на кола за период от 12 години.

Стоянов бе обвинен в това, че в пияно състояние и след употреба на канабис, със скорост над разрешената за движение в населено място, е нарушил правилата за движение по пътищата и е напуснал своята лента като така е причинил катастрофа на тротоара, при която бебето е загинало на място.

Адвокатът на родителите на 11-месечното бебе Красимир Кънев и майката Нонка поиска максималната присъда от 15 години.

Защитата поиска Стоянов да бъде оправдан по по-тежките обвинения и да получи по-леката присъда от 2 до 6 години за причиняване на неособено тежък смъртен случай.

Бившият граничен полицай Костадин Стоянов заяви, че никога през живота си не е употребявал наркотици и обяви, че ще обжалва присъдата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

А понятия като условна присъда трябва да изчезнат.И да сложат камери на всички пешеходни пътеки.!0 лв да е глобата, ще си избият парите за камерите за по-малко от месец.

28

Анонимен

преди 8 години

Интересно ми е каква ще бъде присъдата за убиеца на Паоло?Крайно време е да променят законите и правилниците по прилагането им.Размазани понятия "от...до..." в закона трябва да изчезнат.Трябва да има минимална присъда и от там за се започва:- с превишена скорост - в зависимост от превишението - добавят годинки;- Убил си човек в населено място +3 години- Убил си в пешеходна зона + 10 години- след употреба на алкохол - +години в зависимост колко си пил- избягал си от местопрестъплението+10

27

Това не държава

преди 8 години

Осъден на 11 години затвор с отнета книжка за 13 години....То хубаво е осъден да е в затвора, ама след като като излезе от затвова му вземете книжката, а не сега за 13 г. След като като му изтече присъдата от 11 г. той ще излезе и след 2г. си получава книжката и пак ще може да кара... и да мачка който си поиска... ....тези съдии *** ли са???

fallback