Снимка: архив Булфото
fallback

Адвокатът на акушерката, обвинена в това, че преби жестоко 4-дневно бебе в болница „Софиямед“ поиска да се покажат записите от всички камери в лечебното заведение. Пред „Нова телевизия“ Владислав Анев обясни, че от видеото, което той гледал, не може да се прецени какво точно прави задържаната жена. Затова той изрази съмнение, че записът може да не е автентичен.

Oще по темата

Защитникът изказа разочарование от начина, по който се води разследването. Според него то не трябва да се огранича само върху версията за побоя от страна на акушерката. Анев е категоричен и че има много неточности в обявените вече факти.

„Има някаква алогичност – кадрите посочват удари от един и половина до три и половина сутринта. Хематомът се получава много по-късно. Ако приемем, че в три и половина е нанесен удара, хематомът трябва да излезе до половин час“, обясни адвокатът.

Според него тази версия не издържа. Освен това, ако Емилия Ковачева е нанесла удара, защо на сутринта ще вика дежурния лекар да прегледа детето. Адвокатът припомни, че акушерката е извикала лекар, защото бебето е било жълто. Тогава на бебето са направени пълни изследвания, взети са му кръвни проби.

„Детето е било е под особен надзор. До късните часове вечерта не е забелязан този хематом“, каза още защитникът.

Той разказа, че акушерката не е признавала вината си пред полицията, както беше обявено от полицията. „Не се е признала за виновна. Това е една манипулация на процеса, която е системна и продължава – първо изтича запис който аз не зная дали е автентичен“, каза Анев.

Той отново обясни, че Емилия има бели петна. Жената била и в криза след като осъзнала какво се е случило. Контактът с нея бил труден, защото тя плачела непрекъснато.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Росица

преди 8 години

До АнонимПак историята зацикля като записите на Борисов за Мишо бирата. Тогава важното беше не неговото покровителство на олигарх а кой е дал записа. Сега пак-кой продаде записа а не побоя. И съдът ще се занимава не с наказателното дело над акушерката а с това как записът е попаднал незаконно в медиите. живеем в абсурдна държава.

74

Анонимен

преди 8 години

Егати тайната на следствието,егати фашизмаЦветанов се е заял с акушерките,като че ли във втора градска при сестрата на Бойко не е същото

73

ani

преди 8 години

Nqmam dumi vdichki moje da si komentiraame mnogo no shte vidite kak shte q pusnat taq neshtasnica zaahtoto furjavata ni e shibana.oshte kato vidqxa zapisite vednaga trqbvashe da q osudqt na dojivoten da leji tam i da gnie tova izchadie dano q osudqt no se sumnqvam bog da e s nikol i roditelite i.

fallback