Димитър Мандов. Снимка: Булфото
fallback

60-годишният Димитър Мандов, обвинен за трафик на близо 15 кг хероин през ГКПП Малко Търново, не се призна за виновен пред съда снощи.

Още от началоо на разследването бащата на наркозависимия Петър Мандов твърди, че не знае какво е имал в колата си - луксозен "Фолкваген Фаетон".

Вчера той обясни, че се наложило да предостави автомобила си на мъж от Лозенград, който обещал да донесе билки за  болната му съпруга. Жената на Мандов страда от онкозаболяване.

60-годишният капитан на рибарско корабче в Созопол заяви, че се чувства виновен за това, че се е предоверил. Чак на митницата той бил разбрал в какво се е забъркал.

Магистратите наложиха на мъжа 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 200 000 лв.

Съдът постанови да бъдат отнети в полза на държавата както хероинът, така и автомобилът, с който е извършен трафикът.

Пакетите с дрога бяха открити при проверка на колата на ГКПП Малко Търново на 13 август м.г. Точното тегло на пратката е 14 805,260 грама, а стойността й - 1 332 473,40 лв.

Най-вероятно Мандов ще обжалва наказанието си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

dam

преди 9 години

Хероин , Фолксваген Фаетон ... Звучи ми познато ?!?! Стоян Драгановеца !!!

6

De4o

преди 9 години

Този бачка за Тумпала.

5

Анонимен

преди 9 години

Ще обжалва я. Гълъбин също обжалва и се появи на летище София свободен и учуден защо хората са шашнати от това че са го пуснали.

fallback