Снимка: Булфото
fallback

Софийски градски съд решава на нощно заседание и при засилени мерки за сигурност да остави ли постоянно в ареста съдия Румяна Ченалова.

19 тома са събраните доказателства по делото срещу нея, съобщи БНР. Заради запознаването с тях, първо от съдията по делото Веселина Ставрева, а после и от доскорошната й колежка Румяна Ченалова заседанието на съда започна със закъснение около 20.30 часа. До 23 часа то не бе приключило. По-рано седем съдии направиха отводи по делото.

Oще по темата
Ченалова е разследвана, заради длъжностно и документно престъпление. Тя беше задържана след няколко неуспешни опита да бъде призована, за да й бъде повдигнато официално обвинение.

Прокуратурата представи в началото на заседанието нови доказателства, както и справки за водени срещу Ченалова други разследвания и нейни криминални регистрации. Подробности не бяха дадени.

Нейни адвокати са брат й Станимир Ченалов и Огнян Митев. Обвиняемата съдийка обаче активно участва в защитата си.

Двамата прокурори отстояват тезата си, че заради високата обществена опасност на  извършеното от Ченалова престъпление тя трябва да остане в ареста. Беше представена и жалба от Ченалова срещу "незаконното" й, според нейните думи задържане, допълва още БНР.

Един от прокурорите разказа и подробности около едно от обвиненията срещу Ченалова, като каза, че според свидетели тя е договаряла цена за свое решение по определено търговско дело, както и че за да се стигне до това решение е накарала един от съдебните секретари да запише факти по делото, които всъщност не са били произнасяни по време на съдебното заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

Цацаров е доволен,че сае пуснали чаналова.Ако бяхае задържали под стража,няма6е дае доволен.Закона за съдебната власт,първо трябва дасе измете Цацаров.Президента да има право по всяко време да отстранява гл Прокорор,и да го назначава.

18

Анонимен

преди 9 години

До луковАко е виновна.?

17

ген.Луков

преди 9 години

ХМАЩАМ БАС ЧЕ СЛЕД УСЛОВНАТА ПРИСЪДА,КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЩЕ ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА И ПАК ЩЕ СИ НАПЪЛНИ ГУШКАТА.ХАААААХАХА.......

fallback