Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият премиер Сергей Станишев, настоящият Бойко Борисов и експрезидентът Георги Първанов се изправят пред Военния съд. Те ще бъдат разпитани като свидетели по делото срещу Кирчо Киров.

Бившият директор на Националната разузнавателна служба е обвинен, че в продължение на пет години е присвоил над 4,5 млн. лв. от бюджета на службата.

Oще по темата

Днес за разпит в сградата на Военния съд влезе лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Очаква се във вторник да бъде разпитан и премиерът Борисов, съобщи bTV. Първанов също ще бъде разпитан - за втори път.

На влизане в съда Станишев отказа да отговори на въпросите на журналисти.

Още в началото на процеса преди две години Кирчо Киров се отказа от дело по съкратената процедура и каза, че обвинението срещу него е по политически сценарий.

Днес генералът обясни, че няма какво да добави повече. "Аз няма какво да добавя повече към това, което съм казал до сега. За мен това дело, в зародиша си, е политическо. Намирам обвинението си за абсурдно. Тук става дума за разходи за специални операции и аз не бих могъл да коментирам нищо повече от това", каза Киров.

Той допълни, че според Закона за класифицираната информация президентът, премиерът и шефът на парламента са първите трима потребители на тази информация. Според Киров именно това е причината те да бъдат призовавани като свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

атакист

преди 9 години

показателна снимка това е гръбнакът на партията мафиотски сговор

5

a

преди 9 години

Дали Волен Сидеров е казал истината ? А какъв е смисълът да лъже и защо Трактора не е в затвора заради това си тежко криминално престъпление ?Каква може да е съдбата на отвлечени 13 - годишни момичета ? Как мислите ?Сергейчо Сталинишев спи ли спокойно заради това престъпление на Трактора, който е негов ортак ?Скоро Сергейчо ще го изритат от ПЕС ...Защо цацаратурата се прави на глуха и сляпа за това престъпно деяние на Трактора ?

4

Анонимен

преди 9 години

Не само в ареста, но и в една килия! Съсела ще е най-щастлив!

fallback