Снимка: БТА, архив
fallback

Когато се огласи всичко, което знае Цветан Василев, ще бъде поставена точка на Прехода. Това заяви по bTV Христо Ботев, адвокат на бившия директор на затворената Корпоративна търговска банка.

Oще по темата
Ден по-рано банкерът проговори в интервю пред Явор Дачков за „Гласове“.

Той е дал показания пред съдия в европейска държава, където това е възможно, а те се пазят при двама нотариуси в различни държави, като условието да бъдат показани е настъпването на неговата смърт. По думите на Василев там има много нелицеприятни неща за политическия и икономически елит.

Според Христо Ботев заявеното от банкера не е блъф, защото за толкова години и с толкова контакти той има какво да разкаже. Адвокатът добави, че Цветан Василев се страхува за живота си.

"Дори в Сърбия тече разследване за заплахи срещу живота му. Ще се окаже, че сръбските власти ще свършат работата на българските", коментира още Христо Ботев.

Адвокатът обясни какво е накарало Цветан Василев да проговори точно сега и точно пред Явор Дачков.

„Аз с него се познавам от август 2014 г. Комуникирали сме много пъти, че той трябва да говори. Решихме, че ако ще говори, трябва да е първо пред прокуратурата, която обаче отказа. След като се заговори за сделката за "Виваком", решихме, че сега е моментът. Той ще говори пред конкретни журналисти за това, което се е случило с банката“, обясни защитникът.

Изборът е паднал върху Явор Дачков, защото Василев никога не е имал конкретни отношения с него, а и журналистът е писал критични неща за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски.

Т.е. това е човек за когото не може да се каже - ето този е бил при вас на хранилка. Цветан Василев сега започва да говори. Той знае кои журналисти да избере, така че да не бъде обвинен, че те пишат каквото той иска да се напише, обясни адвокатът.

Според Христо Ботев Цветан Василев се е срещал с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството му на опозиционен лидер по времето на управлението на кабинета "Орешарски".

Василев е предупредил Борисов, че се готви нещо срещу КТБ, посочи той и допълни, че банкерът е имал подобна среща и с гуверньора на БНБ Иван Искров.

Искров обаче отрича такава среща да се е състояла.

Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев, коментира в заключение адвокат Христо Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 години

Сарафов Като него познава6,тогава за6то го пуснахте да избяга със парите.Или вие нямахте връзка със ДАНС тогава и със МВР със Уовчев.Всички сте в купа.Вие не искате дасе завърне Цветан Василев за6тото 6теви разкаже участието в дялбата на милиярдите.Много сте.Всичко сте изчислили предварително,но някаде 6тесе скъса ни6ката.

52

Анонимен

преди 9 години

Da govori naroda ni ne e tap ako e varno ima podkrepa...da kage calata isnina...taka che izmie imeto si

51

МЕТО

преди 9 години

АКО НЕ ИСКАШ ЗА БОКО ,ТО ПОНЕ ЗА ЦВЕТЕЛИНА КАЖИ БЕ ,ДЖАНЪМ ! НАМЕСИХТЕ И РУСИЯ ,НО НИКОЙ НЕ КАЗВА КАК СЕ КУПУВАТ КОРАБИ ,ПРИСТАНИЩА И АЛА-БАЛА !

fallback