Снимка: Булфото, архив
fallback

Пловдивският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение "задържане под стража" на Кирил Рашков – Цар Киро, който в жалба до магистратите поиска да излезе от затвора заради влошено здравословно състояние.

Както Dnes.bg съобщи, на 20 февруари състав на Окръжен съд - Пловдив постанови спрямо Кирил Рашков - Цар Киро, постоянна мярка "Задържане под стража". Рашков е в ареста от седем месеца, а промяна на мярката според адвокатите му е наложителна заради силно влошено здраве в следствие на диабет и сърдечно заболяване.

Oще по темата
Срещу Кирил Рашков са повдигнати три обвинения, две от които са за държане и незаконно пренасяне през границата на страната - ГКПП "Капитан Андреево", силно действащо отровно вещество - 501 г живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

Той е обвинен и за неправомерно притежаване на бронзови и сребърни монети, археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Апелативният съд днес прецени, че няма основания, поради които Рашков да бъде освободен и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, отчитат магистратите.

Според обвинението има достатъчно доказателства, че ромският бос е извършил деянията, в които е обвинен. Поради това съдът прецени, че е налице реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

расистка страна сме за съжаление

9

Анонимен

преди 9 години

ФЕС.бг пак трият коментарите нещо,що така ве хора нали сме демокрация ужким

8

Стоян

преди 9 години

Що не пуснат човека да духне до ЮАР да прави ракийка на братя Галеви.

fallback