Пламен Петров бе осъден на 16 години затвор. Снимка: БТА
fallback

Окръжният съд в Русе осъди на 16 години затвор при първоначален строг режим 38-годишния Пламен Петров, който преби до смърт седемгодишната си дъщеря Пламена на Великден миналата година.

Убийството бе извършено на 20 април през деня в семейния апартамент в блок "Мура" в кв. "Здравец" след избухнал скандал.

Oще по темата

Съдът постанови днес, че зверското деяния е умишлено, а по време на заседанието прокурорът заяви, че престъплението е било извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

Детето е починало следствие на побой, като е имало нанесени удари по цялото тяло с ръце, крака, с метла и с точилка. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта на момиченцето е разкъсване на сърдечния мускул.

По думите на прокурор Кремена Колицова, Пламен е проявил жестокост и садизъм, като е имало умисъл за причиняване смъртта на Пламена, която е негова дъщеря от първия му брак. По тази причина Колицова поиска и най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна.

Другият подсъдим по делото - 33-годишната Емилия Петрова - втора съпруга на Пламен, която бе обвинена, че не се е притекла на помощ на момиченцето, бе оправдана от съда.

Пред съдията и двамата заявиха, че съжаляват за случилото се.

След заседанието адвокатът на Пламен - Славчо Славчев, каза, че присъдата ще бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд. Според него Пламен Петров е "болен човек", не е  съзнавал какво извършва, като убийството е било неумишлено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Starija hush

преди 9 години

Za takav vid ubistvo na dete v pandiza 6te go ubijat predi da mu e iztekla prisadata.

32

СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ

преди 9 години

...БАСИ МАМАТА!!!

31

Анонимен

преди 9 години

До Знаещти добре ли си каква марихуана ?!Каква дрога?!

fallback