Снимка: архив БТА
fallback

Софийският апелативен съд ще се произнесе до 30 дни по делото за отказаните СРС-та от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Oще по темата
По него зам.-шефът на ГЕРБ бе осъден от Софийския градски съд през лятото на миналата година на 4 г. затвор.

Днес прокуратурата потвърди искането си за присъдата. Защитата на Цветанов пък настоя за оправдателна присъда.

Делото се прочу като процеса за 6-те „Не!”. По него бившият вътрешен министър е подсъдим за това, че е осуетил разследване срещу бившия началник на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата Цветанов е сложил шест резолюции "Не!!!" на съдебни разрешения за използване на СРС-та срещу Тодоров.

Днес адвокатът на Цветанов Менко Менков поиска зам.-шефът на ГЕРБ да бъде оправдан, защото съдията от СГС Тони Гетов издал 4-годишната присъда, за да осигури дипломатически пост за съпругата си. Според Менков той не е безпристрастен.

Срещу Цветанов има общо три дела. Две от тях стигнаха до втора съдебна инстанция. Освен делото за 6-те „Не”-та, в Софийския апелативен съд трябва да продължи и делото за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По това дело Цветанов беше оправдан на първата инстанция.

Третото дело е за така нареченото мобилно послушване. То все още не е приключило на първа инстанция и ще се гледа на 29 януари.

Делата срещу Цветанов бяха спрени, когато той влезе в парламента и се сдоби с депутатски имунитет. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на зам.-шефа на ГЕРБ и още четирима депутати. Всички си го дадоха доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

кали

преди 9 години

Защо се е случило всичко това ??? Защо ??? Аз съм на мнение че нещата трябва да се променят окончателно !!! Трябва да има справедливост !!! Защо Цветенов се е излъгал и подвел ???

48

arhar

преди 9 години

Очевидно е, че всички бягат от доносник Сава от дс, доносник Павел от дс, мамин Делянчо и Хр. Бисеров ...Йосич, Пешо сумиста, Брендо , Златко баретата , Маргините - все ортаци с Доганчо и мамин Делянчо ...Какво стана с Пешо сумиста ? Ще търка ли наровете доживотно ?

47

Анонимен

преди 9 години

На гн Цветанов 6те му осъдят ку.а Но съдебната доганова и станисева система сте бъде раз4аркана до ента степен.Цицерони и неговата свита в затвора.Няма начин.Товае БГ мафята.ДПС БСП И ЦИЦЕРОНИ.

fallback