Атанаска Георгиева. Снимка, архив: Булфото
fallback

Нови факти за Атанаска Георгиева, обвиняема за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, станаха ясни днес в Бургаския окръжен съд, където трети ден се гледа делото за смъртта на детото.

Момиченцето беше открито удушено на 10 април миналата година. Ден по-рано то изчезна на връщане от училище в морското градче, а към родителите му бе отправено искане за откуп. Трупът на детето бе открит в таванското помещение на Атанаска, което се намира точно над апартамента на родителите му.

Вчера пред съда майката на Атанаска представи нова версия, че не дъщеря й, а мъж на 30-35 години е отвлякъл и умъртвил детето.

Oще по темата
Днес на поредното заседание стана ясно, че обвиняемата Атанаска признала пред полицай, че в нощта на убийството е правила секс за пари с мъж от ромски произход в кола на паркинг, а с него имало още двама души наблюдатели, съобщи „Дарик".

Това разказала самата Георгиева пред полицая Димитър Демостенов, който днес се яви като свидетел по делото.
 
Демостенов и негов колега трябвало да извършат разпити в деня след убийството. Те открили жената на таванското помещение във входа, в който живеела. Двамата проверили номера на мобилния ѝ телефон, защото от него имало позвъняване до майката на убитата Алекс с думите „Повече няма да видиш детето си”.

Докато изчаквали специалната група, Георгиева разказала на Демостенов, че предишната нощ отишла да си купи цигари от близък магазин и на паркинга пред него срещнала трима роми в черна кола. Докато правила секс с единия от тях, един от мъжете ѝ поискал телефона, тя го дала доброволно и не след дълго ѝ го върнали.
 
Полицай Демостенов разказа, че когато той и колегата му открили Атанаска на тавана, тя била видимо притеснена и треперела. На въпрос защо е в такова положение, отвърнала, че се страхува, защото всеки момент там ще дойде бившият ѝ съпруг, който ще ѝ нанесе побой, защото не му давала пари за отглеждането на децата от проваления им брак.

Утре е последният ден на процеса, в който ще бъдат разпитани още 14 свидетели, а на обвиняемата за удушаването на малката Александра ще бъде дадена възможност да разкаже отново своята версия за нощта на 10 април 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Щом *** са замесени отидете в Европа да ги намерите !!! Ха ХА каква простотия само !!!И кво ще вкарате в затвора поредната ЖЕРТВА на *** !!!Ако не си даде телефона ще яде и кютек !

8

Анонимен

преди 9 години

На това умрело и грозно куче,лъжите му лъщят от всекъде! Както и на другата дърта кукумявка майка и! Нали беше момче,което я е изнасилило,сега пък *** с когото за пари?!Да се набива веднага на един кол и да съхне като чироз!

7

Анонимен

преди 9 години

В тая история има двама за "критикуване".Единият е убиеца на детето,а другият -разследващите.Явно някой не си е свършил работата за да установи обективната истина по горещи следи.Назначена ли е експертиза за правописа на есемеса и уменията на обвиняемата да се справя с мобилното устройство.Възможно е същата да е накарала въпросните да умъртвят детето ,след като не получила откупа ,който и трябвал за издръжките.

fallback