Снимка: Булфото, архив
fallback

С 6 удара с брадва Янко Йорданов умъртвил съпругата си Троянка. Това стана ясно днес в съдебната зала на Апелативния съд, където магистратите гледаха мярката за неотклонение на убиеца.

Oще по темата
Янко не се яви в съдебната зала, тъй като е настанен в психиатрична клиника. Съдът потвърди решението на Пловдивския окръжен съд и потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Той ще бъде преместен в психиатричната клиника към затворническата болница в Ловеч.

Жестокото убийство в Столипиново потресе обитателите на ромското гето.

22-годишният Янко уби съпругата си, като нанесе 6 удара с брадва в областта на главата. Повечето от хората в района са видели посечената жена, докато лекарският екип качвал носилката в линейката, но се страхуват да говорят.

„Срещу него е повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил съпругата си, като деянието е извършено с особена жестокост”, съобщиха за Dnes.bg от прокуратурата.

Съседите на семейството твърдят, че 22-годишният Янко, известен в гетото с турското име Севги е бил под влиянието на наркотици, когато е вдигнал брадвата.

„Пушил е бонзай, след това е набил брадвата в главата й”, разказа съсед на Троянка.

Жестока ревност е една от версиите за убийството в "Столипиново".

Убиецът бил наркозависим, виждали са го и да смърка, а също така и да се боде с хероин. Той няма криминално досие. Задържан е в Шесто районно, а случаят е докладван на Окръжна прокуратура.

Адвокатът на Янко ще пледира, че е невменяем.

„Вече е назначена психиатрична експертиза, той съжалява за стореното и признава вината си”, заяви адвокат Светослав Титов.

Янко и Троянка имали две деца – едното е бебе на 3 месеца, а другото е на две годинки. Сега за тях ще се грижи баба им.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 20 години или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Мей-мей

преди 9 години

Невменяемите трябва да са в лудницата,а не на свобода.

12

shmatarok

преди 9 години

А заглавието на статията сякаш е написано от представител на същия етнос ...

11

ffff

преди 9 години

pushil ot yamaika , psyval gi na maika

fallback