Снимка: Dnes.bg
fallback

Скандали белязаха началото на съдебното заседание в Пазарджишкия окръжен съд, на което се разглеждат мерките за неотклонение на седмината задържани при антитерористичната операция на ДАНС, МВР и прокуратурата в пет български града тази седмица. 

Oще по темата
Сред задържаните е Ахмед Муса Ахмед, който е с обвинение за проповядване на антидемократична идеология на Ислямска държава и пропагандиране на война.

Заседанието започна с 15 минути закъснение, защото част от обвиняемите нямаха адвокати, а други защитници не се бяха запознали с материалите по делото. 

„Някои от тях са карани да пишат, че не желаят адвокати”, заяви преди началото на процеса един от защитниците.

„Никога не сме рекламирали Ислямска държава, Ахмед е невинен”, заяви един от близките му преди съдебното заседание. 

Трима анонимни свидетели и 17 разпитани пред съдия са потвърдили, че е проповядван радикален ислям.
Според прокуратурата арестуваните са призовавали за водене на джихад – свещена война. 

Прокурорът приключи с пледоарията си и поиска мярка за неотклонение „задържане под стража” за седмината задържани. В момента тече пледоарията на адвокатите. 

Задържаният при мегаакцията на ДАНС, МВР и прокуратурата Ахмед Муса Ахмед се сдоби с официално обвинение от Окръжната прокуратура в Пазраджик. То е за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология и за пропогандиране и възхваляване на война.

Сред задържаните е и Александрина Ангелова, която в момента на задържането се е намирала в къщата на Ахмед Муса. Тя е с бурка в съдебната зала. Пред Съдебната палата в Пазарджик има около 70 души, които следят отблизо развитието на процеса. Те убиват времето, като чоплят слънчоглед.

Очаква се заседанието да продължи до късно тази нощ. Очаквайте подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 години

SMART CHREZ OBESVANE ! da im se veiat rizite v studa da vidiat kakvo e da razplakvat MAIKA BALGARIA

42

кали

преди 9 години

Защо в страната ни има джамии??? Това е недопустим акт !!! Не мога да повярвам !!! Нима искате да превземат БЪЛГАРИЯ ??? Защо се продадохте на турските искания ???

41

християнин

преди 9 години

Защо пумаците не развяват това знаме?

fallback