Снимка: БТА, архив
fallback

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сам се отказа от депутатския си имунитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

Oще по темата
Той е внесъл в 9, 06 ч. заявление до председателя на Народното събрание, с което изразява съгласието си да му бъде снет депутатският имунитет.

Цветанов още вчера обяви, че ще се откаже от него, след като главният прокурор Сотир Цацаров  съобщи, че ще го поиска, за да продължат делата срещу депутата.

Срещу Цветанов има общо три дела в съда.

Едното е за допустителство по служба свързано с подслушване. Цветанов и трима бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, са обвинени, че за около три години - до април 2013 г., не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация.

Второто е за присвояване на 50 хил. лв. в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По него Цветанов бе оправдан на първата инстанция.

Третият процес срещу бившия вътрешен министър е заради това, че е отказал да разпише прилагането на специални разузнавателни средства, разрешени от съдия, по отношение Орлин Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

7 години са МНОГО! 5 години са напълно достатъчно! седем са много ! 5 са напълно достатъчно! седем са много 5 са достатъчно!

12

А??

преди 9 години

АМА ЗАЩО СЕ ОТКАЗВА ОТ ИМУНИТЕТА СИ СЕГА, КОГАТО "ОТКРАДНАХА" ТЕФТЕРЧЕТАТА??? И ЗАЩО АВЕРА МУ БАШ БАБАИТА СЕ ПРОИЗНАСЯ ОФИЦИАЛНО/ БОКО ДА НЕ Е СЪД?!/, ЧЕ СЛЕД КАТО ТЕФТЕРЧЕТАТА ГИ НЯМА, ДЕЛАТА СПИРАТ???

11

Анонимен

преди 9 години

До Анонименми като злобееш тъпо не се ли усещаш, че той до вчера не беше депутат а беше обикновен гражданин. Поне през цялото лято. Освен това в предишния парламент той беше без имунитет. не, че го обичам, обаче пък най-мразя агент-провокаятори, като теб, да се пробват с плоски манипулации.

fallback