Снимка: архив БТА
fallback

Защитата на Цветан Василев не е уведомена, че срещу него и съпругата му в България върви разследване за пране на пари. Това обяви адвокатът на банкера Константин Симеонов пред Нова телевизия.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа, вчера стана ясно, че родната прокуратура води разследване срещу собственика на КТБ и съпругата му за пране на пари, но не станаха ясни подробности.

Преди няколко седмици стана ясно и че Лихтенщайн разследва Василев по същото обвинение.

„Не зная нищо, защото официално не сме уведомени за нищо“, каза защитникът и обвини прокуратурата, че работи през медиите, което не е работата й.

Симеонов призна, че не знае и дали става въпрос за разследване, образувано след публикация на „Труд“ за луксозен имот, купен от съпругата на Василев на Женевското езеро, или проверката се води заради тази в Лихтенщайн. „Остава само да гадаем“, каза Симеонов.

Адвокатът отхвърли информацията, че луксозната вила за 20 млн. евро е купена миналата годината, и уточни, че това е станало преди две години. Парите били „заемни“, а покупката била инвестиционен проект. „Василеви никога не са живели в тази вила и нямат намерение да живеят там“, каза адвокатът. Той обясни и че миналата година Василев е платил данъци върху 160 млн. приходи.

Симеонов съобщи, че все още няма насрочено дело в Сърбия по искането за екстрадиция на Цветан Василев. Той обясни забавянето с местни процедури. Адвокатът потвърди също, че банкерът ще изчака делото. Той отново припомни, че защитата е настоявала да се отмени постановлението на прокуратурата за 72-часово задържане на Василев при идването му в България, и обясни, че той и клиентът му искат нормален процес в страната.

Константин Симеонов съобщи още, че преди две седмици Василев и защитата му са получили оперативна информация, че се готви физическа саморазправа с банкера. Той отказа да назове източника, но обяви, че е сигурен. „Поръчката е дошла от България, но изпълнителите не са от България“, уточни само адвокатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

готин

преди 9 години

Голя ми си артисти и адвокати и потърпевши,не чули ни видя ли,божееееееееее никога няма да се оправим

13

Анонимен

преди 9 години

нема такава държава! пране на пари НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА = да вземеш пари, придобити от ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, и да ги завъртиш, докато станат законни (видимо). Хайде сега кютуците да ми обяснят как банкер (банка) 'пере' пари, без някой да се интересува ЧИИ пари са изпрани, какъв е произходът на парите в КТБ и кои са подбудителите. Казано просто - кои са осъдените за престъпление, та да им се разследват парите в ктб, съотв. кои са поръчали на василев да 'пере'. Защото другото е празни приказки.

12

Наблюдател

преди 9 години

"Гадаенето" е само за броя на 0-те на изпраните пари

fallback