Снимка: Булфото, архив
fallback

Председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лазар Груев настоя да има поне един задържан за отправените бомбени заплахи към сградата на Съдебната палата в София.

Oще по темата
Той коментира, че многократно досега са се състояли редица разговори и предложения за решаване на този въпрос, съобщи БТА.

Една от идеите предвиждала преместване на трамвайната спирка, която се намира на гърба на Съдебната палата. Това е било коментирано с общината, но досега няма резултат.

Груев припомни и друга идея и тя е, че е необходимо да се обособи зона за сигурност около сградата на Съдебната палата, в която да не могат да спират всякакви автомобили.

Според него действията на съдебната охрана са станали по-бързи и така проверките за всеки сигнал приключват в рамките на час-два.

Последната заплаха за поставено взривно устройство бе отправена тази сутрин малко преди 9.00 часа от жена, която се обадила на тел. 112 и казала, че ще има много жертви. Два часа по-късно и след проверка сградата на Съдебната палата беше отворена, но десетки дела бяха отложени. Сигнал за бомба беше подаден и вчера следобед, като Съдебната палата остана затворена до 16.30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

нз

преди 9 години

И за какво им е, като така или иначе ще получи условна или оправдателна присъда? Или може би ще му протакат делото докато изгуби давност...

2

ТЖИВКОВ

преди 9 години

Ако каже на Йовчев може да осъмне и с ограда съда!

1

KLO

преди 9 години

MOGE BI LAZAR GRUEV SEGA SHTE SE OPRAVDAVA ZA OTMENENITE DELA PONE EDNA GODINA.AKO MNOGO MU PRECI ZENTRALNATA ZONA, VKOIATO SE NAMIRA SADEBNATA PPALATA,PROBLEMAT MOGE LESNO DA SE RAZRESHI,CATO SE ZABRANI DVIGENIETO V RADIUS OT 500 M.,ILI DA SE PREMESTI SADEBNATA PALATA IZVAN SOFIA,KOETO E PO-UDACNO.

fallback