Снимка: архив Булфото

Бившият служебен премиер Марин Райков ще бъде призован за следващото заседание по делото за бюлетините в Костинброд. Това съобщи БТА. Райков, който в момента е посланик в Италия, ще бъде призован като свидетел.

Още по темата

Днес делото за откритите над 380 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд продължи. Единственият подсъдим по него е бившият главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков. Той е обвинен за престъпление по служба и, че не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по изпълнението на задълженията на "Мултипринт“.

 По време на днешното заседание свидетелят Донка Борисова, която е била отговорник за експедицията на бюлетините в печатницата, обясни, че бюлетините, показани от прокуратурата като фалшиви, са били брак.

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 ноември. Тогава ще бъдат разпитани още петима свидетели, сред които ще е и Марин Райков. Бившият премиер ще трябва да бъде призован чрез Министерството на външните работи, защото в момента е в Италия.

Коментари Напиши коментар

17

до 24

преди 7 години

*** какви глупости ръсиш, те нямаха 2009 година та след протестите от февруари. И сега пак няма да имат, и надолу, надолу, нормалното следствие на всеки популистки финансов проект около десен лидер.

16

123

преди 7 години

До костинбровъпроси????За боко всичко и на загуба ще печаташ, само и само да те харесва иначе, няяяяяма ааааа печатницаааааа.

15

123

преди 7 години

До АнонименДа щеше да има парламентарно мнозинство, но им хванаха бюлетините