Снимка: БТА
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече цялата истина за КТБ да се изнесе в съда. „Там няма да бъде скрито нищо и ще станат известни много неща“, обясни обвинител №1 в Пловдив, цитиран от радио „Фокус“. Цацаров предположи и че нещата, които ще се чуят в съдебната зала, няма да имат толкова пряко отношение към работата на банката като финансов механизъм и начин на банкиране.

Oще по темата
„По-скоро те ща са като работа на банката в стерилна среда, която е създадена от държавните органи и като работа на една структура, която е осъществявала цели съвсем различни от преките цели на една банка“, каза главният прокурор. Той беше категоричен, че истината за банката няма да бъде скрита.

Цацаров потвърди, че молбата за екстрадицията на Цветан Василев е подписана вчера от българската прокуратура и днес трябва да бъде предявена до компетентните сръбски власти. Главният прокурор обясни, че от българска страна е действано по най-бързия възможен начин. „Оттук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд“, каза още той.

Цацаров обясни и че според процедурата за екстрадиция в Сърбия решението на съда трябва да получи санкция на правосъдния министър на Сърбия.

„Цветан Василев може да обжалва екстрадицията, но по българския закон”, разясни още главният прокурор.

Преди дни съдът в Сърбия определи мярка за неотклонение „подписка“ на мажоритарния собственик на КТБ. Василев се предаде на полицията там във вторник, след като беше издирван от „Интерпол“. Банкерът е с повдигнато обвинение в България за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 206 млн. лв.

В четвъртък втори съд у нас окончателно отказа на банкера да отмени ареста от 72 часа, който прокуратурата иска за Василев след прибирането му в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 9 години

ISTINATA, GRAZJDANINO TSATSAROV, TRJABVA DA E PRED NARODA - NA AGORATA (PLOSHTADA), A NE DA JA MOTOLJAVITE I KRIETE V "SUDA"

39

Чепа

преди 9 години

ПАЦАРОВ ТИ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК КТБ, ПЛАТЕНА ГЛАВНА ***!!!!!!!

38

въпросче

преди 9 години

КАЖИ СИ ЦАЦАРОВ,НКОЛКО ТИ ПЛАТИ ПЕЕВСКИ ,ЗА ДА ПОДГОНИШ ВАСИЛЕВ И ДА УЧАСТВАШ В СЪСЪПИЯТА НА КТБ И ПОКРАЙ НЕЯ И НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС???МИЛИОН? ДВА МИЛИОНА?НИЩО НЕ СА,КАТО СЕ ЗНАЕ,КОЛКО ЩЕ ПРИЛАПА ПЕЕВСКИ И ДОГАН,СЛЕД НАСИЛСТВЕНИЯ ФАЛИТ НА КТБ.

fallback