Снимка: архив Булфото
fallback

Софийската градска прокуратура е внесла в Окръжния съд- Плевен обвинителен акт срещу заместник кмета на града Алексей Зелов. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Oще по темата
Обвинението е за поискан и приет подкуп от Зелов за по-бързо изплащане на пари, които общината дължала за извършена услуга.

За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г., глоба до 20 000 лв. и лишаване от право да заема държавна или обществено длъжност, както и лишаване да упражнява определена професия или дейност за срок до три години.

Зам.-кметът с ресор „Финанси“ Алексей Зелов беше задържан на 22 април. Това стана в сградата на общината в Плевенев при специализирана операция на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството на СГП.

Наложена му бе най-тежката мярка "задържане под стража", припомнят от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

Зелов взел каквото взел. Но няма ли да потърсят и "Далов" - тези, които дават подкупи наляво и надясно и по този начин и законите нарушават, и честната конкуренция правят невъзможна, и корупцията поощряват. Защото, ако хората се опънат и не дават рушвети, тогава да ги питам подкупните чиновници откъде ще сосат грешни пари!

4

Анонимен

преди 9 години

Алексей вЗелов :)

3

Жоржи Ганчевия

преди 9 години

Абе тая институция "кметство" и длъжност "кмет" не е ли крайно време да бъдат закрити? Само злоупотреби, кражби и корупция се "случват" там. Затова и битката за кметските столове е толкова люта.Не съм видял кандидат за кмет със зъби и нокти да се бори "на ползу общину", а всички се борят "на ползу роду своего".

fallback