Цветан Цветанов и Менко Менков, снимка: Булфото

Процесът срещу Цветанов Цветанов за нерегламентирано подслушване започна днес при закрити врата. Софийският градски съд реши той да продължи на 29 септември – седмицата на предсрочните парламентарни избори, които ще бъдат на 5 октомври.

По делото са насрочени още две резервни дати – едната е на 2-ри, а другата на 16 октомври.

Още по темата
Бившият вътрешен министър Цветанов Цветанов е обвинен, че за около три години не е осигурил адекватна защита на класифицираната информация. Според адвоката му Менко Менков процесът не трябва да бъде представян като дело за незаконно подслушване.

Обвиняеми по него са и трима бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров.

По делото няма да бъдат разпитвани лидерът на БСП Сергей Станишев, бившият министър на земеделието Мирослав Найденов, депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. Съдът ще използва показанията им, дадени пред разследващите, стана ясно след днешното заседание.

Според защитника на Цветанов показанията на тримата нямат никакво отношение към процеса. Менков разказа, че той и клиентът му са искали делото да приключи още днес, но някои от страните не се съгласили.

Общо 15 свидетели трябва да бъдат разпитани по време на процеса. Днес в съда като свидетел се яви служебната министърка на МВР Петя Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase