Мейсън Кристофър остава в ареста. Снимка: БТА
fallback

Софийският градски съд /СГС/ остави в ареста британеца Мейсън Кристофър, задържан за убийството на Емил Ботев.

Инцидентът стана на 10 юни минути след 23 ч. в столичния квартал "Горубляне". При спречкване на две компании 18-годишното момче е било наръгано с нож и по-късно е починало в болница. Емил Ботев е бил наръган в областта на белия дроб, дясната камера на сърцето и коремната кухина. От назначената медицинска експертиза става ясно, че момчето е починало вследствие на нанесените му прободни рани.

Oще по темата
Пред съда прокуратурата цитира показанията на няколко свидетели, сред които и очевидец на убийството, който твърди, че именно Мейсън Кристофър е човекът, ранил смъртоносно с нож  Ботев. Това се е случило при сбиване между две групи.

Според прокуратурата британският гражданин е опитал да се укрие след убийството, но той твърди, че е отишъл в апартамента на свои приятели, за да му окажат медицинска помощ, тъй като получил наранявания при сбиването.

Мейсън Кристофър поиска от съда да бъде освободен и посочи, че не възнамерява да се укрие.

След обиск на апартамента, в който е живял англичанинът, полицията е намерила множество ножове, които принадлежат на Мейсън Кристофър. Тепърва обаче предстои да се установи идентичността на оръжието от престъплението.

Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

!!!!!

преди 10 години

Та за каква самозащита говорите! Всички са отишли с идеята да се сбият, за съжаление невинния е пострадал :(. Срамно е да пишете такива неща, защото не познавате детето, не познавате и почернената му майка. Как се прежалва единствено дете, ако сте родители и се случи на вас, няма да пишете подобни глупости. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

41

!!!!!

преди 10 години

Въпросният англичанин е живял в България с фалшиво име, има забрана за посещаване на спортни прояви. Свадата става между две групи от квартал Горубляне в 18ч, полицията ги разтървава, но агресията ескалира отново в 23ч. и едната група извиква въпросните мъжаги от Дружба, а другата своите приятели от квартала (сред тях е и Емо). Как се е стигнало до убийството е редно да запазим за полицията, само ще ви кажа, че той се е опитал да избяга, а онзи го настигнал и заклал без да му мигне окото. :(

40

Анонимен

преди 10 години

Ако можем да се позовем на разследващите органи, въпросните младежи са се скарали, страстите са ескалирали и... тогава "нашият човек", когото така разпалено защитавате, изважда ножа и пробожда момчето в ОБЛАСТТА НА ГЪРДИТЕ. Това ако е неизбежна отбрана, аз съм трамвай!!! Както и да е, очаквам съдът да си свърши работата и да не го екстрадират!

fallback