Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за 6-те „Не“-та - Орлин Тодоров, е обявен за общодържавно издирване.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Oще по темата
Тодоров не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса, съобщи БНР.

Преди два дни делото беше отложено за днес заради неявяване на бившия великотърновски антимафиот. Тогава Тодоров закъсал с колата си на път за делото и макар че съдът отложи заседанието с часове, той не се яви.

От Пътна полиция потвърдиха за повреда в автомобила, която обаче "Пътна помощ" била отстранила.

Въпреки това Тодоров решил да се прибере, поради което съдът му наложи глоба от 300 лева и принудително довеждане за следващото заседание, насрочено за днес от 13.30 часа.

Ако бъде признат за виновен, бившият вътрешен министър може да бъде осъден на до 6 г. затвор, както и да му бъде забранено да заема държавна длъжност.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Винету

преди 9 години

Айде сега след като човекът си се яви сам всички червени ***, дето са писали по-долу, че бил отвлечен, убит и тем подобни, да си заврат нещо в г_за.

62

Анонимен

преди 9 години

Явил се е И цуцо вече е сприсъда и то ефективна

61

АНОНИМЕН

преди 9 години

БОЙКО вземи една халка за яйца и който падне вън от герб който остане дано да е качествен , щот много ти са зле депутатите , аз знам , че нащите руменчо и желязко желязков на който брат му беще подсъдим хич не са за там . НАПИСАЛ СЪМ ГИ С МАЛКИ ИМЕНА ЗАЩОТО не ми харесват никога повече за герб

fallback