Марио Николов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Висшият съдебен съвет /ВСС/ изслуша днес съдията от Върховния административен съд Петър Стоянов и бизнесмена Марио Николов, предаде БТА.

ВСС води дисциплинарно производство срещу съдия Стоянов заради медийна публикация, в която се твърди, че магистратът е бил засечен в столичен ресторант да вечеря с подсъдимия за източването на 7,5 млн. евро от програмата "САПАРД" Николов.

Oще по темата
Според публикацията съдия Стоянов е разглеждал дело, свързано с фирма на брата на Николов.

Пред ВСС днес се явиха и журналистът, написал статията, Йово Николов, и фотографът, снимал бизнесмена и съдията в ресторанта - Надежда Чипева.

Пред журналисти Йово Николов каза, че членовете на съвета са се интересували как е била направена снимката, как двамата журналисти са разбрали за срещата и какви действия са извършили, за да потвърдят дали е имало взаимоотношения между съдия Стоянов и брата на Марио Николов. Те са обяснили какво са направили и че им се е сторило укорително върховен административен съдия да вечеря с подсъдим.

Николов коментира, че не очаква нищо от ВСС, който води дисциплинарно производство срещу съдия Стоянов.

По думите му практиката на тази институция показва, че тя е много мека към подобни действия, рушащи авторитета на съдебната система.

Според Николов една от причините за състоянието на съдебната система е меките реакции на ВСС към нарушенията на съдиите.

Марио Николов коментира единствено, че няма разрешение от дисциплинарния състав на ВСС да разкрива информация какво са го питали днес, и посочи, че делата на брат му нямат отношение към случая.

Петър Стоянов отказа коментар за репортерите, като посочи единствено, че трябва да се "установи какво точно има".

Адвокатът на Петър Стоянов - Емануил Йорданов, разкритикува статията и заяви, че неточно е написано, че в случая става въпрос за дружество на брата на Николов. По думите му срещата между двамата е случайна, а те са се познавали бегло.

Йорданов добави, че делото, което цитира Йово Николов, е на търговско дружество, в което към момента на постановяване на решението от съдия Стоянов братът на Марио Николов вече не е фигурирал като съдружник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

До СМЯХВелико народно, на 1000 едно егн Ти си ***! По-добре мълчи!

7

Анонимен

преди 9 години

Когато олаф европейската служба за борба с кражби от еврофондовете хвана марио николов в източване на евросредства и в германия осъдиха ортаците му първанов се провикна: "данс да разследва олаф"1. Чии са крадените милиони от еврофондовете?2. Чий е олаф?3. Чий е марио николов?4. Чий е данс???5. Чий е георги първанов????

6

Анонимен

преди 9 години

Комонистите са най големият враг на човечеството,а това им е по наследство да си хвалят главетарите.Разбирасе чее от страх.

fallback