Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров изтъкна проблем с придвижването към София, за да не се яви на делото срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов.

Oще по темата
Тодоров, заради когото Цветанов е на съд, е призован за разпит. Съдията по делото обаче не сметна това за оправдание и настоя, че днес бившият антимафиот непременно трябва да се яви на заседанието, съобщи „Фокус“.

За да успее Тодоров да се придвижи, делото беше отложено за 13.30 часа днес, след като защитата му обясни, че колата му е закъсала близо до Севлиево.

По-рано състав на Софийския градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС. При закрити врата беше разпитан свидетелят Цветан Иванов, бивш директор на вече несъществуващата Специализирана дирекция "Оперативни технически операции” (СДОТО).

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров.

Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Цветанов присъства на съдебното заседание заедно с двамата си адвокати Менко Менков и Ханс-Петер Ул.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Информацията е обновена към 11.22 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

българин

преди 10 години

Този на снимката с "особената форма на главата " - много ми харесва определението на тази личност -ЦЦ е застанал като в реклама за президент. Чудно , не усеща ли поне малко трябва до се свие , да се срамува за тази си известност .

55

Бойко

преди 10 години

И двамата не познахте. Първо не съм платен и няма защо. А на другия му обяснявам, че когато някой говори глупости и няма аргументи и доказателства, е крайно време в тази държава да получава възмездие. Колкото до пенливата квалификация за гербаджията - тя е просто израз на слабост и червено отчаяние - хората, които мислят като мен, са стотици хиляди и това ще го видите на 25 май.

54

до Бойко

преди 10 години

Абе ***, вече хората и мнения ли няма да пишат? Кой си ти, че ще заплашваш със съд бе? Ти самият си анонимен тук. Типично за гербаджия - комунистически мутро-милиционер.

fallback