Цветан Цветанов в съда. Снимка, ахив: Булфото

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов заяви в Софийски градски съд и пред медиите, че обвиненията срещу него за присвояване на средства са несъстоятелни и това, което се случва, е политически сценарий.

Още по темата
Днес в СГС започна втори съдебен процес срещу него. Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери - за около 50 000 лв. Според прокуратурата през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. ексминистърът е присвоил парите от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На бившия началник на ГДБОП във Велико Търново са му били платени обезщетения за неползван отпуск и пенсиониране за период, в който антимафиотът е разследван и се намирал в следствения арест.

По думите на Цветанов твърденията, че бившият началник на ГДБОП Станимир Флоров е близък с Орлин Тодоров, също е спекулация.

Неговият адвокат Менко Менков каза, че клиентът му не е имал друг избор, освен да възстанови Тодоров на работа, вследствие на което да му бъде изплатено обезщетение и заплатите за пенсиониране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase