Съдия Мирослава Тодорова. Снимка, архив: Булфото
fallback

Висшият съдебен съвет (ВСС) понижи в длъжност съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова като съдия в Софийския районен съд. Съветът се произнесе по образуваното дисциплинарно производство срещу Тодорова за забавени две дела, образувано от предишния състав на ВСС.

По това дисциплинарно производство предишният Висш съдебен съвет уволни дисциплинарно съдия Тодорова, но по-късно Върховният административен съд отмени решението му и го върна за ново произнасяне.

Oще по темата
Уволнението й предизвика скандал и съмнения за натиск на изпълнителната власт, защото Тодорова имаше конфликт с ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Тодорова заведе дело за клевета срещу него, а уволнението й се отрази на доклада на ЕК за страната ни.

На заседанието днес е предложено Тодорова да бъде понижена, което е прието. Дебатът се е провел при закрити врата.

На излизане от ВСС съдия Мирослава Тодорова каза, че ще обжалва решението пред ВАС. Според нея двете дела, за които сега е понижена в длъжност, са били включени в списъка от 57 дела отпреди 3 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

beni

преди 10 години

Дали я е ухaпaлa бълхa?

11

jo

преди 10 години

Пак прах в очите на народа. А парите ,които взе под масата къде са ? А пълна данъчна проверка и проверка на имоти ,банкови сметки и начина на живот кой ще направи ?

10

тя

преди 10 години

Тая не беше ли дисциплинарно уволнена ? Докога ще й гледаме престъпната физономия?

fallback