Снимка: Булфото, архив
fallback

Условна присъда получи 77-годишен овчар от Родопите, източвал пари за земеделски субсидии с декларирани над 300 дка чужди земи.

Окръжният съд в Смолян наложи днес присъда от 8 месеца затвор условно при 3-годишен изпитателен срок за Христо Лазаров от с. Соколовци, получил неправомерно над 12 хил. лв. земеделски субсидии с декларирани чужди имоти, съобщи БТА.

Пенсионерът подал през 2011 г. заявление за изплащане на земеделски субсидии, декларирайки като обработваеми площи 368 декара чужди земи в землищата на селата Соколовци и Проглед.

След като получил субсидията, през следващата година възрастният овчар отново кандидатствал за европейските средства със заявление за 33 имота с обща площ 328 дка, главно пасища.

Декларираните имоти не са негова собственост според обвинението, нито има договори за наем за тези площи. За неправомерно заявените земи на Лазаров е изплатена за двете години субсидия на обща стойност 12 637 лв.

Христо Лазаров се призна за виновен пред съда и заяви,  че "друг път няма да се повтори". Подсъдимият твърди, че за част от земите е получил от собствениците устно разрешение да ги ползва,но липсват договори.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

Питайте всички по веригата ,които са му разрешили и изплатили тези субсидии.Питайте тези,които са му издали скиците за имотите,на които не е собственик,питайте всичките чиновници и политици на върховете защо трябва да се унижаваме и да прибягваме до манипулации ЗА ДА РАБОТИМ И ЖИВЕЕМ нормално.Защото по честен път май не става на тази територия,на която българите сме вече чужденци.Защо от работливи и почтени хора ставаме крадци и мошеници-не за разкош,а за оцеляването си само.

18

Анонимен

преди 10 години

Еми кмета на село чавдар об6тина Доспат обл Смолян,Емил Кушев е декларирал към чичому Салих кушев над 400 декара об6тинска чужда земя за субсидии и е взел 20 хиляди лева.Това нее ли за съд.Нее сигорно защото е бивш партиен секретар.За кокошка няма прошка.За милиони няма закони.

17

Рали1

преди 10 години

До 15 Гневен българин ,Едва ли този старец е подал документите и е взел парите за себе си.А ако са били за неговите животни поне са отишли по предназначение,но с коректни документи може и да е отхвърлен.В предишния пост предпоследното ми изречение и въпросите към който трябва -кой се е възползвал от труда на истинските земеделци и животновъди ?В момента има и проблем за изплащането по Националната пчеларска програма 2014-2016 г -сигурно ще подгонят и от този бранш някой "облагодетелстван"?

fallback