Волен Сидеров пред Столичното следствие. Снимка БТА
fallback

Общ преглед
Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна, предаде "Фокус". На излизане от Столичното следствие той съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Сидеров допълни, че е запазил правото си да не дава показания, докато не бъдат разпитани останалите четирима очевидци на инцидента на летище Варна - депутатите от "Атака" Калина Балабанова, Николай Александров, Димитър Димов и Иван Димитров. Според националиста по случая имало теч на информация от следствието.

Oще по темата
Лидерът на „Атака” се появи тази сутрин в Столичното следствието, където трябваше да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай заради скандала на летище Варна от началото на януари. Сидеров прекара в следствието малко повече от един час. С него бяха и почти всички депутати от парламентарната му група.

Днес той определи разследването срещу себе си като политическа поръчка. Сидеров коментира още, че нямал какво да крие и затова е тук. "Смятам да настоявам възможно най-бързо да се разреши случая по съдебен път. Медиите ме обвиниха и осъдиха. Цялата история е скалъпена", каза той.

До разследването срещу националиста се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището.

Няколко дни след ининцидента главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета му. На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

МайкаВИ

преди 10 години

Благодаря на всички гласували на изборите за тази позорна пародия! Без вас нямаше да бъдем свидетели на деградацията не само на народа ами и на наридните представители. Лицата градящи името и цялостта на държавата, трябва да са изцяло *** за да може тенденцията на падение да продължи в зверски темпове! Нека онищожим България, нека сами намажем с всичко свято!

102

Ниа Маркова

преди 10 години

Явно когато става въпрос за АТАКА, още повече за Сидеров законите не важат. Пренебрегва се фактът,че събраните доказателства,писмени и устни,остават за следствието,а не за цялата журналистическа общност. Обвинението не го коментирам,бяха извадени на показ доста факти оневиняващи Волен и все пак някой явно реши,че иска да сплаши Волен. За тяхно съжаление ще разберат,че той така лесно не се плаши,но нека пробват. Така ни правят по-силни.

101

Първо как така изтича инфо по медиите за всичко случващо се по разследването, второ- дипломатка, която говори на словашки, български и накрая на английски- "*** YOURSELF" и трето- младеж, който до момента на слизането от самолета само наблюдава отстрани, и решава да изсепи- "***, *** ще те смачкам"...- нима това не би накарало и вас ли да се държите арогантно, но чак пък да са били полицай, хайде стига няма да повярвам, че един такъв разумен човек като Волен би си позволил това...

fallback