Бисер Миланов-Петното. Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата ще протестира мярката за неотклонение "подписка" на Бисер Миланов и обяви, че днес внася втори обвинителен акт срещу него.

Това става само ден след като той бе пуснат на свобода по делото за закана за убийство към Боряна Георгиева: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата", крещял той срещу нея през юли миналата година в палатков лагер на протестиращи срещу правителството близо до парламента.

Още по темата
Вторият обвинителен акт срещу Петното е за помагачество и съучастничество в подбуждане към расова омраза.

Според обвинителния акт на 2 ноември 2013 г., около 16.00 часа, на столичното кръстовище на бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф" той умишлено е подпомогнал извършването на престъпление.

Тогава Миланов управлявал лек автомобил "Ауди", модел Q7, откъдето съратникът му от гражданското движение "Свобода" Цветан Йорданов Бонев през мегафон подбуждал към омраза и насилие към бежанците.

От прокуратурата публикуваха и пълния текст на думите на Бонев, а именно: "Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!".

Dnes.bg припомня, че цитираната случка се разигра ден след като алжирецът Салахедин Бин Аладин обра магазин на столичната улица "Пиротска", наръга многократно младата продавачка зад щанда и забегна зад граница.

Вчера съдът постанови 12 години затвор за младежа. Освен за нападението над Виктория Христова, Бин Аладин е обвинен и за още няколко нападения, при които са пострадали общо петима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase