Миланов остава в ареста. Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави окончателно в ареста Бисер Миланов – Петното. Магистратите решиха, че той може да извърши ново престъпление.

Още по темата

На излизане от залата той викаше: „Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал”. Петното беше задържан по време на антиправителствени протести от специализиран отряд на МВР.
Миланов е обвинен за закана за убийство към жена, която е извършил през юли. Той се разследва и за хулиганство заради нападението над екип на bTV.

Според прокуратурата в палатков лагер на протестиращи срещу правителството близо до парламента Миланов е казал на Боряна Георгиева: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата”.

Днес Миланов обясни, че той е жертва на политическа репресия и нарече прокуратурата „престъпна група“.

Искам да бъда незабавно освободен, защото лишавате децата ми от баща, обърна се Манолов към съдиите.
Обвинението аргументира искането си Миланов да остане в ареста с факта, че той многократно е осъждан, бил е в затвора, а вместо да преустанови престъпната си дейност, я развива, извършвайки различни престъпления.

Бисер Миланов отрече пред съда да е използвал тази реплика, която по думите му била "майтап", изречена от момче, стояло до него. 

На 18 януари Софийски районен съд също остави Петното с най-тежката мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase