Алексей Петров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Специализираният наказателен съд прекрати делото "Големият Октопод", съобщи БТА. Разпореждането за това е на съдия Биляна Вранчева.

Така четири години след акцията срещу Алексей Петров и още няколко души прокуратурата не успя да внесе в съда обвинителният акт по главното от трите дела срещу бившата барета.

Веднага след зрелищната акция през 2010 г. беше оповестено, че групата се занимавала с рекет и принуда, пране на пари, изнудване и заплахи над бизнесмени и длъжници, източвала е "Кремиковци" АД, укрити били доходи, имало и сводници.

Преди около три месеца всички обвиняеми поискаха спецсъдът да задължи прокуратурата да реши дали да внесе обвинителен акт, или да прекрати разследването. Това обаче не се случи.

Определението на съдия Биляна Вранчева за прекратяване е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Dnes.bg припомня, че Алексей Петров беше арестуван при зрелищна полицейска акция на 10 февруари 2010 година.

Арестите започнаха малко след полунощ първо в публични домове и стрийптиз барове, сред които "Кама сутра” и "Версай.

Oще по темата
Комплексът "Спартак", който бе собственост на Алексей Петров, бе отцепен с дни от полиция и жандармерия.

Бившият висш съветник в ДАНС бе задържан именно там и обвинен за лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с широк спектър от престъпления.

В хода на операция "Октопод" спецчастите прибраха общо тринадесет души от групата, а други няколко се издирваха с месеци.

Мегаделото "Октопод" беше разделено на три, като до съд стигна само т.нар. "Малък Октопод", което е за рекет и принуда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

НФБ

преди 10 години

ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИ-ДЕМАГОЗИ ЗАПОРИРАТ СМЕТКИТЕ НА КАДАФИТО,,,САДАМ,,ЗАПОРИРАТ СЕ СМЕТКИ САМО КОГАТО ИМ Е УДОБНО ЕТО СЕГА ПЛАШАТ С ТАКИВА САНКЦИИ РУСИЯ НО НИЩО НЕ ПРАВЯТ ДА ЗАПОРИРАТ СМЕТКИТЕ НА РОДНИТЕ МУТРИ ДА ИМ ПРИБЕРАТ КЪЩИТЕ ДА НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДА ВЛИЗАТ В СТРАНИТЕ ИМ..КЪДЕИ СТЕ ЗАПАДНИ ДЕМОКРАТИ,,СПИТЕ ЛИ ИЛИ ДЕМАГОГСТВАТЕ..ПАК ЛИ ЩЕ ПИШЕТЕ САМО МЕГА КОНСТАТАЦИИ БЕЗ КОНКРЕТНИ МЕРКИ ЗА ТЕЗИ ЛИЦАИЛИ И ВИЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ И ВИ ПЛАЩАТ ДА СИ МЪЛЧИТЕ...

56

НФБ

преди 10 години

До МЕГЬТИ КОРУМПИРАНИЯ СЪДИЗКОПАХА СЕ ТРУПОВЕ ДОКАЗВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ГРУПАТА..КАКА ТАКА ТЕЗИ НЕВИННИ ХОРА ЗНАЕХА КЪДЕ СА ЗАРОВЕНИ ТЕЗИ ТРУПОВЕ..ЗАЩО ДЕМАГОЗИТЕ ОТ ЗАПАДА НЕ ЗАПОРИРАТ СМЕТКИТЕ И АВОАРИТЕ, НЕ ПРИБЕРАТ КЪЩИТЕ НА КОРУМПИРАНИТЕ НИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИТРЯБВА ЛИ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТАИЛИ СИ ТРАЯТ КАТО ,,,,В *** ЗАПАДНИТЕ ДЕМАГОЗИ ЕГАТИ ДЕМОКРАТИТЕ ,,,

55

Анонимен

преди 10 години

Ха, ха друго не съм и очаквал от некадърната цацаратура и корумпирания съд, след като пуснаха Маргините и спряха да търсят Галеви, Бисеров си развява коня и хиляда знайни и незнайни мафиоти вече "не се страхуват" както обяви на всеслушание Ореха е нормално и Трактора да е света вода ненапита!!!!! ОСТАВКА некадърнициииии!!!!

fallback