Снимка: БТА

Варненският апелативен съд промени доживотните присъди без право на замяна в доживотни на Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев. И тримата са подсъдими по делото „Килърите“. Срещу тях са повдигнати обвинения за убийства, изнудвания, палежи.

Присъдата на друг обвиняем по това дело - Янко Попов, бе намалена от 17 на 15 години "лишаване от свобода". Наказанието на Райчо Стойнев също бе редуцирано - от 15 на 7 години.

Апелативният съд не промени присъдата на Петър Атмаджов, която е 4 години "лишаване от свобода".

Още по темата
Първоинстанционният съд по процеса - Шуменският окръжен съд, бе наложил присъди "доживотен затвор без право на замяна" на Стоянов, Костов и Вълев, Попов беше с присъда "17 години затвор", Стойнев - с 15 години, а Атмаджов - с 4 години "лишаване от свобода".

Присъдите бяха издадени за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Престъпната група бе осъдена също за лихварство, палежи, побои и притежаване на незаконни оръжия.

Присъдите на Варненския апелативен съд могат да се обжалват пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

При извеждането му от съдебната зала днес Вълев каза, че не е очаквал отново да получи доживотна присъда. Той допълни, че все още вярва в правосъдието. Стоянов лаконично каза, че не счита, че има доживотна присъда, тъй като все още не се е произнесъл Върховният съд.

Адвокати на подсъдимите коментираха, че ще обжалват решението на Варненския апелативен съд, след като се запознаят с мотивите му за произнесените присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase