Калин Георгиев и Цветан Цветанов. Снимка: Impact Press Group

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е призован като свидетел по делото срещу Цветан Цветанов. 

Ексминистърът на вътрешните работи е подсъдим за престъпление срещу правосъдието.

Още по темата
Делото за трите "Не"-та, които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на съдения за рекет и изнудване бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, е първото, достигнало до съд след сравнително кратко разследване, припомня БНР.

Другата седмица се чакат обвинителните актове за незаконното подслушване и за длъжностно присвояване - поне така се зарекоха от прокуратурата.

Процесът се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова, обвързана от печатни издания в интимна връзка с адвоката на Цветанов Менко Менков. От няколко дни обаче върви нова интрига - за старо познанство на бившия вътрешен министър с бащата на настоящия съдия Тони Гетов.

Главният прокурор Сотир Цацаров отклони въпроса смущава ли го този факт.

"На главния прокурор му е много лесно да каже пред всичките тези микрофони "Смущаващо е" или "Не, не е смущаващо". Но главният прокурор няма да влезе в тази зала. Ще влязат двама прокурори в тоги. Решението е тяхно. Както бе и тяхно решението за първия отвод. Тактиката по делото е изцяло в техните ръце", каза Цацаров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase