Бисер Миланов-Петното Снимка: БТА
fallback

Софийският районен съд остави в ареста Бисер Миланов-Петното, който беше задържан в сряда по време на антиправителствени протести от специализиран отряд на МВР.

Миланов е обвинен за закана за убийство към жена, която е извършил през юли.

Според прокуратурата в палатков лагер на протестиращи срещу правителството близо до парламента Миланов е казал на Боряна Георгиева: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата”.

Тезите на обвинението са подкрепени от показанията на няколко свидетели.

Oще по темата
Съдът прие, че доказателствата към този момент са достатъчни, а и Миланов може да извърши друго престъпление, защото е "личност с утвърдени престъпни навици". Той е осъждан седем пъти, стана известно в съдебната зала. Една от присъдите е за закана за убийство, другите са за хулиганство, грабеж и умишлено причиняване на тежка телесна повреда.

Адвокатът на Петното - Велимир Атанасов, заяви, че доказателствата по разследването не са категорични и че повечето от свидетелите не са казали, че са чули конкретната заплаха към Боряна. 

Според самия Бисер Миланов Боряна Георгиева го е заплашвала. По думите му причината за обвинението срещу него е, че е публична личност, и целта е да се пречи на борбата му за човешките права в България.

Миланов може да обжалва решението пред Софийския градски съд, пише БТА.

Петното се разследва и за хулиганство заради нападението над екип на bTV.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Ха-ха!

преди 10 години

Когато рипаше срещу Бойко - беше добър...Сега като отвори уста и упрекна покровителите си че не му плащат наема, а от БСП-то си поиска "ПОНЕ ДАМУ БЛАГОДАРЯТ" за скачането срещу Бойко - моментално го заключиха, та да му затворят устата. Смешници! Цирк!

78

Анонимен

преди 10 години

Прякора му е достатъчно красноречив за да остане поне 10 м. в ареса.

77

Денислав

преди 10 години

Тоя е Ла*но, не е Петно. И какво значи "оставиха", та те тоя не трябва да го пускат повече. Дано приберат и Бареков, човекът който му плаща. След това и Пеевски, човекът който плаща на Бареков и накрая всички *** от Атака, на който Пеевски им е дал телевизия да си водят пропагандата.

fallback