Волен Сидеров във Варна сред привърженици. Снимка: БТА
fallback

Има данни за престъпление от общ характер, извършено от лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, според разследващите.

Варненската прокуратура изпрати на Софийската градска прокуратура материалите по разследването на инцидента във Варна, съобщи прокуратурата, цитирана от БТА.

Oще по темата

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че словесен сблъсък между Волен Сидеров и културното аташе на Франция е станал причина за размяна на юмруци и телесна повреда на полицай на летището във Варна.

Случката започнала снощи в самолета за морската столица, в който пътували още депутатите от "Атака" Деница Гаджева и Десислав Чуколов. На земята народните представители се спречкали с пътници на летището.

Сега градската прокуратура, която е единствено компетентна да разследва депутати, ще прецени дали да поиска свалянето на имунитета на Сидеров с предложение до главния прокурор.

Както Dnes.bg писа, по-рано лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че няма основание да даде имунитета си заради случая.

Сидеров обяви, че смята да съди полицай Колев, защото говори неистина по медиите.

Според националиста униформените са се държали арогантно с групата на „Атака”. Лидерът на партия „Атака” подчерта, че „скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво и тепърва предстои да се разбере кой е неговият инициатор”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

EU citizen

преди 10 години

До aerжалко защото така се губят гласове за националната идея------------------ Сериозно ли? И коя е националната ни идея? Да отидем в Евразия и да лъскаме чепиците на путин? Айде мерси, от свободен европеец да стана азиатски крепостник.

129

Спонги

преди 10 години

До Анонимен 145Забравил си една нула.

128

Анонимен

преди 10 години

Мухахаха-взехме кредитче от 400 000 000 долара, и сега ви замазваме очите със Сидеров...Докато вие се занимавате с него, ние ще си харчим заемчето, срещу комисионнни, разбира се! Поздрав от Бай ви *** Блканско-Орешарски

fallback