Снимка: Община Стара Загора
fallback

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова спечели делото за Ески джамия, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Окръжният съд в Стара Загора отхвърли иска на Главно мюфтийство да придобие собствеността върху джамията, която сега е Музей на религиите, и да я превърне в действащ молитвен храм.

Oще по темата
В мотивите си съдът приема, че претенциите са неоснователни, защото няма доказателства Старозагорската мюсюлманска вероизповедна община да е придобила собственост върху спорния имот и да е осъществявала фактическа власт върху него.

Също така няма доказателства държавата да е отнела без основание въпросния имот.

Ески джамия в Стара Загора е публична държавна собственост, обявена е за архитектурно-строителен паметник на културата с национално значение.

Пред две години Ески джамия беше превърната в първия в България Музей на религиите със средства от Оперативна програма „Регионално развитие“.

Решението на Окръжен съд-Стара Загора може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Пловдив в двуседмичен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

анкета

преди 10 години

Харесвам исляма,баш е за мене (+) Исляма насърчава рязането на глави и пребиване с камъни,за мен човешкият живот е свещен ()

12

МААНЕ

преди 10 години

мамелюка сега иска джамията, утре че ни карат да ги посещаваме, у други ден да увиваме жените с чаршафи и да се гъ.име по 5 пъти на ден... а ве, модерно бъдеще -алах агбар. загубих си поясо со динамито

11

тя

преди 10 години

РАЗГЕЛЕ!!!

fallback