Илиян Тодоров на едно от заседанията на съда. Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратурата пусна за общодържавно издирване Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло" през 2009 г. на 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров.

До обявяването на процедурата по издирване се е стигнало, след като подсъдимият не е открит на посочените в съдебната преписка адреси в Пловдив и в Перник – при родителите му, защото днес той трябваше да бъде приведен в затвора, за да изтърпи присъдата си.

Oще по темата
Пред БТА говорителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галин Гавраилов обяви, че в късния следобед вчера при тях е постъпило уведомително писмо от обвинението в Перник, придружено от копие на присъдата на Тодоров.

Поводът за писмото е, че в процеса на разследването е установено, че подсъдимият е дал актуален адрес в Пловдив.

Случаят веднага бил разпределен на прокурор, който съвместно със служители на Съдебна охрана е започнал издирването му. Илиян Тодоров обаче не е намерен на посочения адрес.

Младежът е бил търсен и не е открит и в дома на родителите му в Перник.

В продължение на три дни дежурни полицейски групи са издирвали осъдения. Направили са оглед на жилището, разпитали са съседи, но никой не го бил виждал.

Родителите пък казали, че от година не поддържат контакт със сина си, защото им бил сърдит, че не го защитили в съда.

Майката и бащата на Илиян казали още на униформените, че при последната им среща синът им си събрал багажа и заминал заедно с приятелката си във Варна, при негов приятел.

Само преди ден в изненадващо видео, качено в YouTube, осъденият младеж проговори, след като четири години не каза нито дума за това какво се е случило във фаталната нощ и за това дали е виновен или не за кървавата трагедия пред дискотеката.

В клипчето, заснето в домашна обстановка и с любителска камера, той отрича вината си и твърди, че е бил заплашван да мълчи.

Изчезналият безследно Илиян Тодоров нарича присъдата си "несправедливост, плод на политическа поръчка и стремеж да бъде оправдано общественото очакване по случая".

Във видеото той твърди, че на мястото на престъплението е имало друг човек, който е истинският убиец на двамата младежи, и моли главния прокурор Сотир Цацаров да го амнистира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Спиро Картечаро

преди 10 години

Ами , който трябва - да го намери и тогава "Око за око - Зъб за Зъб .Щом няма Справедливост .. следва Саморазправа .

59

Анонимен

преди 10 години

Да се смея ли, да плача ли ?Направо в катарзис изпадам...

58

arhar

преди 10 години

Вече има официална статистика , че броят на врабчетата, пъдпъдъците и др. птици у нас е намалял с повече от 50 % през последните 8 г.Спомняте ли си , че Миро наденицата, който внесе развалено месо и отрови държавата ни, докато беше част от ДПС, си падаше по убиването на пъдпъдъци ?Корумпираният Миро наденицата , ако беше в Италия, отдавна щеше да е осъден за злодеянията си, досущ като Берлускони ...Медиите на Д. Пеевски и Н. Бареков редовно дават трибуна за клевети на лицата Миро наденицата, Емо фаса, Вальо лимонадата, Запалката, Слави Бинев и сие .Някои сигурно още се питат защо държа

fallback