Илиян Тодоров. Снимка: YouTube
fallback

Повече от година родителите на Илиян Тодоров не са виждали сина си, осъден на доживот за двойното убийство пред дискотека "Соло" през 2009 г.

"Нито той е търсил контакт с нас, нито ние с него", обяви пред Нова тв баща му Венцислав Тодоров.

Преди няколко дни Тодоров окончателно беше признат за виновен за това, че смъртоносно е намушкал Кирил Въжаров и Васил Александров и днес той трябва да влезе в затвора, за да изтърпи присъдата си.

Oще по темата

Баща му предполага, че синът му не е напуснал България, защото няма право да излиза от страната, но не знае дали днес ще се появи.

"Искам да кажа на близките, че наистина мъката им е голяма, съчувстваме им, а и на него да му кажа, че му съчувстваме, с него сме и му вярваме, защото няма преки доказателства за вината му", отсече Венцислав Тодоров.

За изминалите четири години Илиян Тодоров не каза нито дума за това какво се е случило във фаталната нощ и за това дали е виновен или не за кървавата трагедия пред дискотеката . Вчера обаче проговори за първи път чрез видеоклип, заснет в домашна обстановка и с любителска камера, в който той отрича вината си и твърди, че е бил заплашван да мълчи.

"Думите му в изявлението са пълна лъжа. Настоявам държавата да си свърши работата, да издири Илиян Тодоров, дали чрез общодържавно издирване, или с червена бюлетина на Интерпол, за да може той да изтърпи присъдата си", обяви Радмила Въжарова, майка на една от жертвите – Кирил Въжаров.

Адвокатът на Тодоров Явор Нотев пък бе повече от лаконичен пред bTV,  като обяви че е изненадан от изявлението му в интернет.

Виолета Александрова, майката на другото убито пред "Соло" момче Васил Александров, коментира, че никога не са имали контакт с него или с близките му и са го срещали само в съдебната зала на Софийския градски съд.

"Докато беше в затвора, присъстваше, довеждаха го. Преди да му бъде прочетена присъдата, каза, че моли да бъде оправдан, защото не е го е извършил", каза тя и посочи, че се страхува и за другото си дете – момиче.

Тя също изрази предположението си, че Илиян Тодоров е напуснал страната, за да избегне влизането си в затвора.

Александрова отрече твърденията му в клипа, че чрез присъдата родителите на двете загинали момчета са осребрили мъката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

миро

преди 10 години

абе тъпан защо да го търси полицията ...........кой го е пуснал....съдъ бе тъпчо той да си го търси

22

Анонимен

преди 10 години

На този ***-убиец баща му не беше ли БСП активист? Със сигурност баща му го е скрил някъде, те това го могат, може да е минал в нелегалност. Дано и този баща да преживее същото, каквото са преживели родителите на убитите момчета. Желая му го. Нека господ да му го даде.

21

666

преди 10 години

Перследвате и залавяте разни ъплоудъри на торенти, а едно клипче в youtube не можете да разберете от къде е дошло?!?! Хайде не на нас тия! На народа му писна!

fallback