Оправданият Илиян Тодоров Снимка: архив, Булфото

Оправданият за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров заяви, че е прекарал сам първите дни след присъдата.

Вратарят на националния отбор по хокей Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров бяха смъртоносно наръгани с нож на 18 април преди две години при сбиване между две подпийнали компании пред заведението в центъра на София. Илиян беше задържан като основен заподозрян за престъплението.

Преди дни обаче той беше оневинен от Софийския градски съд. Днес съдебният състав в допълнително заседание отхвърли гражданските искове на семействата на двете убити момчета.

Илиян коментира, че никой от приятелите му не се е отрекъл от него, но животът му се променил в негативен план.

Той избягва да си припомня нощта на инцидента и коментира, че като е боядисал косата си в нощта на двойното убийство, това не го прави извършител.

Още по темата
Илиян каза, че не знае кой е убиецът на Кирил Въжаров и Васил Александров, но отказа да отговори на въпроса дали е имал в себе си нож във въпросната нощ.

Илиян коментира, че досега е запазил мълчание с цел да не повлияе на безпристрастността на разследването и съдебния процес.

Тодоров бе обвинен, че през април 2009 г. по хулигански подбуди, умишлено е умъртвил Васил Александров и Кирил Въжаров, както и че е опитал да убие Кирил Димитров.

Доводите на съда са, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен по делото.

Според магистратите не са събрани категорични доказателства за вината на Илиян Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase